YTread Logo
YTread Logo

Film Theory: Transformers - GOOD Science, BAD Movies!

Film Theory: Transformers - GOOD Science, BAD Movies!
Weet je met wie ik het meest meeleef in de Teansformer

film

s? Mensen die een auto hebben gekocht die een transformer bleek te zijn. Stel je voor dat je naar het werk wilt gaan, maar jouw auto veranderd in een alien robot en vliegt weg. Oke.... Dat is dan achtentwintig duizend dollar naar de haaien. Optimus, het minste wat je kunt doen is een Uber voor ze bestellen. Hallo internet, welcome bij Film Theorie! The schow met een Ph.D. in

film

details. Ik weet niet wat jullie denken, maar 1 keer in de zoveel tijd realiseer ik me dat de toekomst hier is NU!
film theory transformers   good science bad movies
Oke, het is misschien niet de toekomst die iedereen voorspelde. Ik wacht namelijk nog steeds op het Back to the Future hoverboard, holografische kleding en een zelfdrogende jas. Maar het maakt me nieuwsgierig naar de andere dingen die ons te wachten staan. Eigelijk is het is lastig om iets uit te sluiten op dit moment . Zelfs de meest vreemde dingen die we zien in films, de geheugenwissers van Man in Black, als de CIA ze niet al hebben, durf ik je te verwedden dat ze met zoiets bezig zinn. Willy Wonka's eeuwige toverballen, JA GRAAG! En hoe zit het met de

transformers

?
film theory transformers   good science bad movies

More Interesting Facts About,

film theory transformers good science bad movies...

Zelfbewuste robots die, uit zichzelf, hun vorm kunnen veranderen afhankelijk van de situatie. Dat is een grote opdracht. Zulke dingen zijn onmogelijk toch? Oke, maar IK doe er een video over. Dus...... Hmmmm.. Ik hoor wat je zegt, 'MatPat, je bent te ver gegaan! Robotica heeft een paar grote stappen gemaakt in recente jaren, maar de Transformers trotseren de natuurkundige wetten, 'buttmunch'. *een belediging naar iemand zonder echte betekenis volgens Urban Dictionary* Oke, daartegen wil ik zeggen, hyphothetische criticus; woorden kunnen pijn doen, zelfs woorden als 'buttmunch'. Een woord wat niemand heeft gebruikt sinds ze negen waren! Maar ook dat ik niet wil zeggen dat in vijf jaar, Optimus Prime zal landen op aarde en Decepticons zal onthoofden Ik zeg dat de technologie die we op dit moment hebben de Transformers meer feit dan fictie maakt.
film theory transformers   good science bad movies
Zeker wanneer je kijkt naar waarvan deze automatische reuzen gemaakt zijn. Wat een mooi bruggetje is naar de vraag: Waar zijn ze eigelijk van gemaakt? Oke, het blijkt dat de bronnen veel verschillende dingen zeggen. De Transformers hebben maarliefst vier verschillende oorsprongsverhalen. Of je het nou hebt over de originele Marvel stripverhalen, de originele tv-show, de versie uit Engeland, of de live action films, de franchise is vermoeiend! En begin maar niet eens over de Beast Wars! Man, ik hou van die show! Voor mij, zal Megatron altijd een schattige paarse T-rex zijn. Dus als conflicterende verhalen niet genoeg waren maken ze allemaal gebruik van woorden als: 'Quintesson' (sorry, geen idee) en 'Cube Creationism'
film theory transformers   good science bad movies
Zodat je weet dat dit een serieus verhaal is. Maar wanneer je gaat kijken naar waar ze van gemaakt zijn zijn alle oorsprongsverhalen het er eigelijk over eens dat de Transformers gemaakt zijn van metaal en eigelijk mechanisch zijn. Wat betekend dat in plaats van in leven te blijven met voedsel en water, ze de juiste soort brandstof nodig hebben. Dus.... Dankjewel, Captain Obvious.... De machine monsters zijn gemaakt van metaal. Kun je wat specifieker zijn? Nou, we krijgen de meeste informatie over de chemie van de Transformers, op een molecular niveau, van de films. Meer specifiek, de film 'Age of Extinction'.
Ze nemen zelfs de tijd om het Transformers materiaal een naam te geven: 'Tranfornium' Ja, SUPER creatief gedaan daar... Als je nou net zoveel tijd had gestoken in het opbouwen van je fictionele wereld als in het onderzoeken van de wetten rond relaties met minderjarigen. Dit is illegaal, ze is minderjarig! We worden berschermd door de Romeo en Juliet wetten. We hebben een bestaand jeugdstrafblad statuut twee zeven nul vijf - drie Romeo en Juliet zeg je? En met die wetenschap... Ja ja ik weet het. Het is pijnlijk om naar de Michael Bay films te gaan. De Transformer films van Michael Bay zijn eigelijk niet te kijken en beledigend, en nemen een hoop creatieve vrijheid met het verhaal van de Transformers. 'Zijn vocale processoren zijn beschadigd in het gevecht.'
Maar feit is dat de films ons de meest concrete, wetenschappelijke hints geven over waar de Transformers van gemaakt zijn. Dus als we willen kijken naar de technologie uit de echte wereld achter deze dingen dan is dit de beste route om te nemen. Dus deze theorie gaat zich focussen op Tranfornium, en vanaf daar gaan we kijken hoe dichtbij we zijn bij het maken van onze eigen Optimus Prime. En het is een feit dat de technologie hier heel cool is, dus laten we allemaal aardig tegen elkaar zijn in de naam van de wetenschap. Oke? Oke. In de film 'Age of Extinction' is de mensheid het zat geworden dat de alien robots hun steden vernietigen wanneer ze met elkaar vechten.
Dus begint de regering met een poging om hun eigen Transformers te maken. De wetenschappers kraken de code nodig voor het werken met transfornium en BOOM! Kunstmatige Transformer! Dus hoe ver ben ik verwijderd van het maken van mijn eigen bodyguard/camper? Nou, laten we kijken wat we weten over Transfornium Speel af! Die tape. Een zeldzaam aardmetaal, moleculair instabiel, industiel onbruikbaar. Dus volgens Tobias Fünke's slechte tweelingbroer, hebben we het over een metaal dat instabiel is, zeldzaam en onbruikbaar is voor industriele doeleinden. We weten ook een aantal dingen van de Transformers zelf. Transfornium moet best wel licht zijn, omdt sommige van de Transformers kunnen vliegen, wat niet mogelijk zou zijn als ze gemaakt waren van bijvoorbeeld lood.
Ook gaan de ze de atmosfeer van de aarde in en uit, dus moet het metaal een hoog smeltpunt hebben. Specifiek; bij het binnengaan van de atmosfeer berijken objecten een temperatuur van 1477 graden Celsius, of 2691 graden Fahrenheit voor iedereen in het goede oude U. S van A waar de onafhankelijkheid is gedicteerd bij hoe ingewikkeld het meetsysteem is. Dus, het smeltpunt van welk materiaal dan ook gebruikt wordt, moet daarboven zijn. Is er een substantie op aarde die aan al deze vereisten voldoet? Nou ... Een snelle scan van de gebruikelijke verdachten in het periodieke systeem vetelt ons ... nee. Maar dan, wat is dit?
Een groep metalen die de zeldzame aardmetalen wordt genoemd, omdat ze - grote verassing- zeldzaam zijn. Man, het lijkt alsof scheikundigen net zo slecht zijn in naamgeving als de schrijvers van 'Age of Extinction'. Misschien moet ik stoppen ze belachelijk te maken? 'Doorzoek het huis! Hoe bedoel je, doorzoek het huis. Je hebt geen dwangbevel! Mijn gezicht is mijn dangbevel.' - Nee, totaal terecht. Oke, de beste analoog voor Transfornium zou de lichtste van het rijtje zijn- scnadium. Atoomnummer éénentwintig. Het is licht, met een dichtheid vergelijkbaar met die van aluminium, zodat rondvliegen zoals Starscream geen probleem zal zijn. En het heeft een smeltpunt van 1540 graden Celsius, ver boven het limiet voor object die de dampkring in willen gaan.
Dit zorgt ervoor dat Optimus en zijn vrienden geen Alex Mack uithalen, en in een poeltje gesmolten metaal veranderen elke keer als ze de atmosfeer doorgaan. We gebruiken scandium niet in die industrie omdat het zo zeldzaam is, net zoals we horen in de films, en scandium ziet er zelfs hetzelfde uit als het sample transfornium wat we zien in 'Age of Extinction' Op een chemisch niveau, als we zouden beginnen met het maken van onze eigen Transformers, zou scandium zeker een hele goede, hele accurate kandidaat zijn. En hoewel dat allemaal goed en wel is, is het ver verwijderd van het hele antwoord.
Want het grootste obstakel voor transfornium is niet de chemie, maar de natuurkunde. Het probleem met het maken van Optimus Prime is niet het maken van iets wat eruit zijn als zijn vrachtwagen vorm, want dat is gewoon een vrachtwagen. We willen een substantie hebben die zichzelf kan muteren tot eigelijk alles, en, zoals blijkt, vooruitgang in robotica maakt dat Transfornium steeds minder lijkt op een gekke fantasie, en steeds meer als iets onvermijdelijks. Feitelijk zijn de bouwstenen al aanwezig. Bijvoorbeeld, we hebben al machines die kunnen reageren op hun omgeving als dit noodzakelijk is. Deze worden 'zelf vormgevende modulaire robots genoemd, en ze kunnen van vorm veranderen, lopen en in sommige gevallen zelfs vliegen.
Kijk eens naar de M-TRAN3: een voorbeeld van een zelf vormgevende modulaire robot gemaakt van aaneengekoppelde onderdelen die de vorm en beweging naar wens kunnen veranderen. Zoals je kunt zien hier, heeft het zichzelf gevormd tot een lange keten die beweegd met een golvende, rups achtige beweging. Maar het kan ook een rooster vormen, benen groeien, en zelfs lopen! Natuurlijk, het is primitief, maar laten we wel zijn, het ziet er al beter uit dan de lopende dominoblokken die we hebben gezien in 'Interstellar'. In zowel de echte wereld, als de Transformers wereld, kan de robot zijn uiterlijk aanpassen om het best geschikt te zijn voor de opdracht die het moet uitvoeren.
Je denkt nu misschien dat ik ding langzaam is, onopmerkelijk, en er meer uit ziet als een miniatuur plastic AT-AT uit 'Empire Strikes Back' dan een Transformer, maar hou ik je achterhoofd dat de M-TRAN3 zijn debuut maakte op een roboticabeurs in 2005. In 2005 waren de Nintendo Wii en de Iphone 1 dingen van de toekomst. Meer recentelijk hadden we de M-BLOKKEN, kleine blokjes die zelf samenstellen zonder benen, wieltjes of andere uitwendige onderdelen, alleen blokjes diet heen en weer springen en zichzelf in elkaar zetten met niets meer dan magneten. Maar nog steeds, als we zoeken naar iets als transfornium zouden we robots nodig hebben die kleiner, sneller en veelzijdiger zijn dan deze zelf vormgevende modulaire robots.
Zoals we in de film zien, is tranfornium programmeerbaar, het heeft een geheugen. Programmeerbare matterie lijkt misschien boven onze pet te gaan, maar wetenschappers ontwikkelen in werkelijkheid precies dat; een tak in de nanotechnology genaamd claytronics. Denk aan claytronics als een mengsel tussen robotica en computer wetenschap. Claytronics maakt gebruik van een systeem van zeer kleine programmeerbare computers ookwel claytronische atomen of catomen genoemd, die samenwerken met elkaar om drie dimensionale objecten te maken waarmee de gebruiker interacties kan hebben. Dus stel je voor dat je aan het Skypen of FaceTimen bent met iemand een paar jaar in de toekomst. Op dit moment is alles wat je zult zien een twee dimensionaal beeld van de persoon waartegen je praat.
Maar claytonics zou het mogelijk maken voor het apparaat om het hele lichaam van de andere persoon te scannen, na te maken uit catomen, en een drie dimensionale versie van dat persoon te maken naast jou in jouw kamer. En dan, als de catomen klaar zijn met het spelen van jouw vriend, kunnen zo bijvoorbeeld terug veranderen in een bank, of een tafel of een tv. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos. Herinner je je de coole nanobots uit 'Big Hero 6'. Ja. Het is soort van hetzelfde. En hier is het grappige - hoewel je zou denken dat dat soort technology nog tientallen jaren, zo niet honderden jaren, weg is, denk experts dat we best dicht bij zijn nu.
Een artikel van het Instituut voor Ethiek en Opkomende Technologiën in 2014 stelt dat onderzoekers van Intel Labs verwachten dat simpele claytronische producten voor commercieel gebruik beschikbaar zijn rond het jaar 2020. And onderzoekers van e Carnegie Mellon Universiteit maken opmerkelijke vooruitgang. Ze hebben electromagnetische catomen gemaakt die zelfzelf kunnen demonteren en aanpassen in één tiende van een seconde. Dus geef het nog een paar jaar en vormveranderende, programmeerbare materie vergelijkbaar met transfornium zou in jouw eigen huiskamer kunnen staan! Of, in dit geval, in de garage. Maar dan is er één laatste vraag; als we tranfornium kunnen maken, dan zouden echte Transformers niet ver weg moeten zijn toch?
Loyale fans van Film Theory zullen zich een episode herinneren over Terminator's Skynet, waar we leren dat het verwacht word dat kunstmatige intelligentie vorderd tot het punt van zelfbewustzijn misschien wel zo vroeg als 2045. Dus als we vormveranderende robot computers kunnen maken door claytronics tegen het jaar 2020, en echte kunstmatige intelligentie tegen 2045, dan zou het slechts een kwestie van tijd moeten zijn voordat ze onze robot heersers zouden worden toch? Nou, er is nog steeds een groot probleem met het bouwen van robots die kunnen transformeren en zich kunnen samenstellen tot meer dan je in eerste instantie ziet, en dat probleem ligt niet bij de robots zelf, of de kunstmatige intelligentie.
Feitelijk is het grootste probleem, ook het meest stomste probleem. En ja, ik weet dat dat grammtisch incorrect is, maar dat deed ik voor het effect. Ik weet dat het meer stommer is. Het probleem, geloof het of niet, is dit: Inderdaad vrienden. Er is een groot probleem wat voorkomt dat de Transformers in de echte wereld kunnen bestaan, en dat is een probleem wat we allemaal tegenkomen in ons leven: Batterijen niet bijgeleverd. Ja, sinds de dagen van de batterij leegzuigende Super Scope Six, tot jouw Transformeres Megatron walkie talkie radio's tot de zin die jij zelf zegt elke dag: 'Ik moet mijn mobiel aan de lader leggen', batterijen zijn wat ons het meeste tegenhoudt.
Zelfs wanneer onze circuits naar microschaal gaan en onze computers meer en meer power krijgen, kunnen we niet hetzelfde zeggen over de batterijen. In de laatste 60 jaar hebben we triljoenvoudige opkomst in rekenkracht - dat is geen overdrijving, een letterlijke triljoenvoudige opkomst in rekenkracht - maar sinds 2007 is de levensduur van de batterij van jouw mobiel met slechts 22% verbeterd. En de grootte van de batterij is nog steeds relatief groot in vergelijking met de grootte van de telefoon. Het probleem is niet het maken van de Transformers, het is ze aandrijven. Volledig nieuwe stroombronnen bestaan gewoonweg niet voor dit soort super gevorderde kunstmatige intelligentie robot hybrides, en het staat tussen ons en de Transformer revolutie mijn vriend.
Oke, tenminste tot ze onze heersers worden en beginnen met het oogsten van menselijk electronisch potentiaal om ze van brandstof te voorzien zoals in de Matrix. Sorry, wat? Maar hey, dat is gewoon een theorie, EEN FILM THEORIE! En ... cut! Maar serieus, we weten allemaal dat het Matrix menselijke batterij ding complete fictie is, dus geen noodzaak om dat nog een keer te plaatsten in de opmerkingen. Maar ik weet dat jullie het toch zullen doen. Jullie hebben het al gedaan. Als je een fan bent van filmtheorieën zoals deze, dan vind je het vast een goed idee om de fictionele wereld naar de echte wereld te brengen.
Als dat het geval is, zou zou je hier moeten klikken voor mijn series Game Lab, op mijn Game Theorists kanaal, waar we hetzelfde idee nemen, maar het met videogames doen. En zelfs als je niet van videogames houdt, kan ik je beloven dat je dit leuk zult vinden. Hou je van fantasie films? Nou dan moet je de aflvering bekijken waar we een kasteel bestormen. Voor eer! En actie films? Bekijk hoe we een bom ontmantelen. 'Ik open de box nu.' Hou je van de Matrix? Dan ga je de hacker aflvering leuk vinden. 'Je krijgt toegang tot een netwerk, en vanaf daar ga je steeds verder.' 'Wat?' 'Oh nee!'
Mensen die domme dingen doen met dieren? Oke, kijk dan hoe ik op een struisvogel rij. 'Jij bent snel! En gaat compleet de verkeerde kant op....' 'Dit is gestoord!' Het is op YoutubeRed, maar alle afleveringen staan er op dit moment op, dus als je een gratis proef neemt, kun je ze allemaal kijken over het weekend en dan je weet wel... beslissen wat je wilt doen met je abbonement vanaf dat moment. Ik ga je niet tellen wat je moet doen; je kunt opzeggen. Maar je zou overwelmd kunnen zijn bij de hoeveelheid en kwaliteit van de YoutubeRed programmering en het abbonement kunnen houden.
Ik wil alleen maar dat jullie mijn show kijken. Dat.... dat is echt het enige wat mij uitmaakt. We zijn zelfs net genomineerd voor een Streamy Award voor de best non-fictie serie op het internet, wat een grote eer is, en wijst op de hoeveelheid werk die erin is gaan zitten. Dus als je het zou willen bekijken, echt waar, zou ik dat zeer waarderen. Klikt simpelweg op de struisvogelhoofd om erheen te gaan. Nu als jullie mij zouden willen excuseren, volgende week gaan we naar de laatste grens (starwars referentie) Zie jullie dan.

Source : The Film Theorists