YTread Logo
YTread Logo

PLANTED TANK LEGENDS - IAPLC GRAND PRIZE WINNER DAVE CHOW 360 VIEW WORKSHOP

PLANTED TANK LEGENDS - IAPLC GRAND PRIZE WINNER DAVE CHOW 360 VIEW WORKSHOP
Mirësevini në botën e bukur të akuaskapit! Djema, sot ju prezantoj mjeshtri më i madh, që unë e di gjallë, dhe ai është një fitues i IAPLC. Ai është gjëja më e afërt me frymën e Ujorit të Ujorit, se e di. Zonja dhe zotërinj, unë ju jap

Dave

Chow

! Unë jam

Dave

Chow

nga Hong Kong. Kjo është hera ime e parë në Hungari, në Green Aqua. Mirë, pra, çfarë do të bësh sot? Unë do të përdor gurë, për të bërë një skelet gurësh. Në japonisht, ata quhen Iwagumi. Nga
planted tank legends   iaplc grand prize winner dave chow 360 view workshop
vjen frymëzimi juaj? Unë mendoj se ka shumë të ngjarë nga veprat e kaluara të ADA - Amano San. Kështu që këtë herë do të zbatoj një stil dragoin Lindor në këtë skelë gurësh. Kjo është historia prapa vetë aquascape. Sa skica keni bërë? Meshtë e lehtë për mua, bëra vetëm një ose dy skica. A i bëni gjithmonë skicat së pari, ose ndodh ndonjëherë, që guri të jep frymëzim? Në thelb unë thjesht po kërkoj përreth dhe thjesht mbaj mend atë që shoh. Ky
është një rezervuar special, i cili shpohet në tre vende. Ju keni dy anë thithëse dhe keni një prizë. Në parim kemi një filtër të jashtëm nën të. Z. Adem, a mund të më ndihmonit? Zonja dhe zotërinj, Adam Paszczela nga Polonia! Në thelb unë mendoj se në Evropë, ky djalë është një nga njerëzit më me përvojë në rregullimin e gurëve. Unë mendoj se ai do të jetë në gjendje të më ndihmojë shumë! Materiali i sotëm i gardës është nga Adami. Nofka është Guri
Poloni Manten Shtë guri i famshëm Frodo. Ne po shtojmë disa rërë të energjisë ADA në fund. Kjo pjesë do ta bëjë kryesisht rërën. Pra, në të vërtetë mund të shtoni lartësi të mëtejshme në rezervuar duke patur një shtresë shumë të hollë! - Po! A i shtoni gjithmonë këto aditivë? Për

tank

et e klientëve po, por për dyqanin tim, jo. Ekziston një teknikë për ta bërë tokën më të shëndetshme. Dhe cila është ajo teknikë? Gjithmonë ndryshoni ujin dhe
përdorni tubin e thithjes, për të thithur papastërtitë nga toka. PowerSand Special vjen me shumë nga këto tashmë. A është e dobishme të shtoni më shumë në krye të PowerSand Special, apo jemi në rregull me vetëm PowerSand Special? Nëse keni një shtëpi të madhe, keni nevojë për më shumë shërbëtorë, për t'ju ndihmuar. Kështu që ju shikoni, sa më shumë njerëz të keni, sa më i pastër të jetë vendi. Pra, kjo është ... Jo paratë. Mos mendoni për paratë!
A është Filipe këtu? Ajo që ne kemi dashur t'ju tregojmë Filipe është ajo Mjeshtri më i madh në akuartikimin që unë e di po vë në rërë së pari. Unë nuk e prisja këtë nga ju. Vendosja e rërës duhet të jetë gjëja e fundit. Shikoni! Ata janë duke u përzier! Ky është stili im personal! Unë preferoj të shtoj rërën në fund të fundit. A nuk i keni parë veprat e mia më parë? Unë kam disa teknika atje. Kthehu përsëri në kuzhinën tënde! Nëse keni nevojë
për diçka, thjesht telefononi! Ideja po vjen nga brenda. Kështu që përvoja ime është ajo kudo që të ecni, sa herë udhëtoni, thjesht shiko rreth e rrotull. Për shkak se rezervuari nuk është aq i lartë, ne thjesht po rregullojmë këndin e vendosjes së gurit. Ju kam kursyer para, sepse Frodo Stone është shumë ... A është e shtrenjtë, Adam? Jo, është vërtet e lirë. Punëtoria e fundit në Green Aqua. Ndërkohë mund të shihni, që

Dave

ka prezantuar në sfond
planted tank legends   iaplc grand prize winner dave chow 360 view workshop
shkëmbin e dytë. Unë mendoj se shumica e njerëzve do të vinin në shkëmbinj të mëdhenj, për mbështetje, por atëherë ata do të humbnin përmasat e shkëmbit të madh, Duke përdorur vetëm një shkëmb të madh, menjëherë pranë tij. E cila është me të vërtetë gjeni në lidhje me këtë skelë është ajo ai po përpiqet ta mbështesë atë me shkëmbinj sa më të vegjël të jetë e mundur. A do të përdorni disa bimë epifite, myshqe? Apo të lini llojin e zhveshur të
zhveshur Kryesisht bimë në plan të parë. Disa myshk do të vihen në sipërfaqen e shkëmbit. Këndi i djathtë do të ketë disa bimë burimore me rritje të lartë. Unë thjesht po testoj qëndrueshmërinë e gurit. A ju pëlqen të provoni paraqitjen me pajisjet aktuale? Kur futeni në ujë, toka laget dhe më pas ato do të anojnë pak. Kështu që ju duhet ta bëni tokën të lagësht në fillim. dhe pastaj mos bëj asnjë lëvizje tjetër, Pas kësaj, ju mund ta mbushni me ujë. Kjo
po e mbështet! Gjithashtu ka disa gurë Seiryu të fshehur atje që e mbështesin atë. Unë dua të bëj një plan urbanistik trekëndëshi, Pra, këto duhet të jenë shumë më të larta. A e keni bërë skicën pasi keni parë gurët, apo më parë? Adami më dërgoi disa foto nga përzgjedhja e tij. Në një paletë. Kështu që unë vetëm iu referova fotografisë. Unë kisha disa ide, dhe në thelb e njoh shumë gurin. Pra, atëherë unë vetëm krijoj skicat. Atëherë besova se do të
arrij ta krijoj përsëri këtu. Ky është një shesh, kështu që është një mundësi shumë e mirë për të bërë një plan urbanistik më shumë shtresa. Një shtresë atje, shtresa e dytë është shkëmbi i madh, shtresa e tretë është ajo dhe shtresa e katërt është atje poshtë. Shtresa e pestë do të jetë diçka tjetër. Kur hyni në Galeri, do të shihni rezervuarin nga ky cep. Farë na ka shpjeguar

Dave

është se ju dëshironi atë anë të rezervuarit të jetë i
dukshëm bukur nga hyrja. Kjo është krijuar për të qenë e para, në mënyrë që madhësia e bimës të jetë shumë më e madhe. Kështu që unë do të përdor Monte Carlo dhe pastaj pas kësaj, ne do të përdorim disa Kuba, sepse madhësia e tyre e gjetheve është shumë më e vogël. Kur do të vëzhgoni rezervuarin, duhet të ketë një thellësi shumë më të madhe. Thellësia e këtij rezervuari është vërtet e mahnitshme. Absolutisht! Kaq shumë kënde dhe kaq shumë detaje
tashmë! Kështu që ju e ndryshoni ujin më shpesh, të kemi ujë të qëndrueshëm, të butë, atëherë, me këta shkëmbinj? Apo nuk është problem? Ata do të jenë ... Algat do të mbulojnë gurët e tij, në mënyrë që ... Farëdo ... Kalciumi dhe elementë të tjerë të ngurtësimit të ujit nuk do të shpërndahet kaq rregullisht. Për shembull, në këtë lloj hapësire duhet të vendosim disa guralecë të vegjël. Ne do të përdorim vetëm guralecat e vegjël dhe pastaj ne do
planted tank legends   iaplc grand prize winner dave chow 360 view workshop
të shtrëngojmë disa Riccia në këtë ... Rikardia apo Riccia? Ne e urrejmë Riccia. Unë shoh që ju nuk keni ... A përdorni Riccia? Jo. Tani në thelb hardscape ka përfunduar. Unë thjesht do të përfundoj planin e parë dhe pastaj do të bëj sfondin e paraqitjes. A mund të na thuash emrin e skedarit? Ju mund të pyesni njerëzit se cili do të ishte emri i duhur për të. Mirë, pra, çfarë mendoni ju? Ju mund të bërtisni çdo emër. Emri i Dragoit! Lugina e Dragoit, Mordor.
Shoku ynë amerikan nga Seachem sapo tha Mordor pikërisht atje. Të gjithë kemi frikë ta emërtojmë,

Dave

! Ju duhet të jepni emrin. Unë i jap emrin Murit të Madh. Po mirëmbajtja? Pra, kur ju bëni mirëmbajtjen, si ndiheni? Kërkojnë! Quick! Cila është pjesa juaj e preferuar e akuacionit? A është planifikimi? Mbjellja? Shikimi i tij rritet, fotografia? Kur ne jemi duke bërë skeletin, bëjmë një foto me telefon. Dhe pastaj çdo ndryshim bazohet vetëm në telefon. Kështu që
unë kam shumë miq, të cilët pas akuaskimit janë bërë fotografë. Po. kindfarë lloj GH keni në ujin tuaj akuariumi? Në thelb unë do të përpiqem ta mbaj rreth TDS 120 (GH 3). Po, ne kemi të njëjtën gjë. Sepse në përvojën time nëse rezervuari përkeqësohet, do të arrijë deri në TDS 200. Atëherë do të shfaqen algat. Kështu që unë mendoj se ky është një botim i mirë për Galerinë e Aqua Green, sepse shumica e paraqitjeve janë shumë paqësore dhe kjo ka një
dinamikë shumë të fortë. colorsfarë ngjyrash dëshironi të keni? Në kinezisht, ekziston një thënie kolokuese: Kur vizatoni një dragua, gjëja e fundit është shtimi i syrit. Unë mund të shoh që keni lënë shtresën bazë të fekondimit, në thelb PowerSand, e dukshme. Shtë më e lehtë për të shpjeguar klientin tuaj, që kam përdorur PowerSand. OK, kështu që harrove. Jo! Kam harruar të të them! Por kjo është për arsye tregtare. Kam nevojë për ndihmë për mbjelljen.
Ndoshta mund ta pyesim Filipin? Jo, mos pyet Filipe! Whatfarë më ka marrë malli? Ne thjesht po mbjellim, mos u shqetësoni! A keni ndonjë material të preferuar për të bërë gardhe të reja? Unë përqendrohem vetëm në idenë që kam krijuar. Atëherë unë do të vendos nëse dua të përdor gur ose druvar, ose për t'i kombinuar ato së bashku. Ne filluam mbjelljen e Monte Carlo. Kam shumë përvojë me përdorimin e llojeve të ndryshme të mjeteve. Por kryesisht ... ADA
është më e mira. A doni të mbillni bimët burimore më vonë? Po, me ujin e mbushur, është më e lehtë për të mbjellë bimët burimore. Përkushtimi dhe durimi që keni ndaj sendeve është absolutisht diçka që duhet të mësojmë. Unë mendoj se kjo nuk është diçka për të mësuar, kjo po vuan. Po ?! Për mua, është gjithashtu një vuajtje. Po ?! Unë nuk jam duke bërë punën e mbjelljes. Siç mund ta shihni tani jam në kabinet. Ne kemi një Eheim 2080. Shtë drita dhe
aty është Masteri pranë saj. Unë jam gjithashtu një dritë. Për të përcaktuar nëse gjithçka po shkon sipas planeve ... Ky është plani dhe ky është peizazhi. A mendoni se është njësoj? Trident i Mikrosorumit. Kështu që duket sikur është një lloj ... Flokë. Flokët e këtij dragoi. Kur e vendosni ujin brenda, Niveli i ujit po rritet dhe gjithashtu, grimcat e tokës do të rrënohen poshtë. Nëse nuk laget sa duhet, atëherë toka do të lëvizë. Kjo do të jetë e
rrezikshme për vendosjen e shkëmbit. A mund të bëni asgjë, nëse gjatë procedurës së mbushjes gurët fillojnë të lëvizin? Duhet të jetë një gjë provë dhe gabim. Kam bërë kaq shumë gabime më parë, kështu që ju duhet të bëni tuajin. Dhe, pas kësaj, mund të dilni me zgjidhjet tuaja. Ne po zgjedhim bimën tani.

Dave

sapo i ka thënë Viktorit se cilat bimë i pëlqejnë. Ceratopteris dhe Rotala Green. Kondicioneri Aqua. Atëherë, për çfarë e përdorni këtë? Brenda
një ore, do ta bëjë të qartë kristalin e rezervuarit. Faleminderit shumë Mjeshtër, që keni qenë këtu me ne dhe duke na mësuar shumë gjëra! Në fakt unë me të vërtetë e admiroj këtë. Shpresoj që të ishte e dobishme për ju! Absolutisht, është!

Tank

shtë rezervuari më i mirë në galeri deri më tani! Ku është Filipe? A mund ta marr? Sigurt! Kjo është për ju! Para së gjithash, ju lutemi pajtohuni, nëse nuk e keni bërë këtë gjë të caktuar, ju lutemi goditni
butonin e ziles, për t'u njoftuar, kjo eshte shume e rendesishme! Ose goditni butonin Like, nëse ju pëlqen kjo video dhe puna e

Dave

Chow

. Do t'ju tregojmë se si duket brenda dy ditësh, kështu që ju do të jeni në gjendje të shihni disa përparime deri në fund të kësaj video. Deri në javën tjetër, mirupafshim! Bye!